Mooie dingen maken of dingen mooi maken met tekst en taal. Van verhalen tot eindredactie.

“De samenwerking met Lonneke verliep bijzonder goed. Niet alleen neemt zij haar lezer mooi mee met haar schrijven, ook is zij heel goed in staat zich in te leven in verschillende belevingswerelden. Ze begaf zich op – ook voor ons – nieuw terrein voor de opdracht die wij als ministerie van BZK aan haar gaven. Lonneke dook hier met volle overgave in en het resultaat overtrof onze verwachtingen.”

Boudewijn Steur, Clusterhoofd Strategie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ervaren tekstschrijver

Een ambtelijke of juridische tekst delen met een groter publiek? Op zoek naar een ghostwriter voor je blogs? Een prettig leesbaar jaarverslag? Ik kan je helpen!

Ik ben Lonneke Lodder en ik werk sinds 2016 als schrijver, tekstschrijver en blogger. Voordat ik als zelfstandig tekstschrijver begon, werkte ik jarenlang bij de gemeente Amsterdam als woordvoerder, senior communicatieadviseur en trainer storytelling. Mijn specialisme is het vertalen van ingewikkelde teksten naar prettig leesbare taal. Daarbij maak ik onder meer gebruik van verhaaltechnieken.

Ik heb een hart voor – en veel ervaring met – teksten voor de overheid en organisaties met een publieke taak.

Vanuit Spanje

Mijn schrijftafel staat op het Noord-Spaanse platteland. Dat betekent dat we contact onderhouden via e-mail, telefoon of een online videoverbinding. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op Nederlandse punctualiteit. Ik reageer snel en deadlines zijn heilig.

Uurtarief of vaste prijs

Ik werk zowel met een uurtarief als met een vaste prijs per opdracht. Het bedrag hangt af van de omvang en de aard van het werk, maar ook van de frequentie: voor een terugkerend product – zoals de eindredactie van een nieuwsbrief of het schrijven van blogposts  – reken ik een gereduceerd tarief.

Btw verlegd

Je ontvangt je factuur vanuit Spanje en daarvoor heb ik een intracommunautair btw-nummer. Dat betekent dat de btw verlegd wordt naar jouw organisatie: je betaalt de btw niet aan mij, maar draagt die rechtstreeks af aan de Nederlandse belastingdienst. De factuur is zowel in het Spaans als in het Nederlands opgesteld.

Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met me op via het contactformulier of mail me rechtstreeks: lonneke@projectlonica.com