Een jaar in Spanje

Vandaag precies een jaar geleden stapte ik op station Amsterdam Centraal in de trein richting de Spaanse grens. Het avontuur tegemoet. Een onbekende weg met een onbekende afloop. Ik had mezelf een jaar buitenspelen beloofd. Zou ik daarna de grote sprong wagen? Ik had op die dag vast nooit geloofd waar ik een jaar later zou zijn…

Ja, in Amsterdam, maar dat is toeval.

Read More

Het is volbracht

Het is mijn laatste avond in Ribadesella. Een feestelijke, want vandaag is er een wonder geschied. Ik ben resident geworden!

Het was als Asterix en Obelix die Vrijgeleide A38 moesten bemachtigen, maar het is gelukt. Sinds vandaag ben ik de trotse bezitter van een groen papiertje ter grootte van een creditcard en mag ik mijzelf Residente communitario en España noemen.

Het relaas van de streng kijkende mevrouw en de queeste van printjes maken. Een lang verhaal.

Read More

Ongeduld in het Land der Traagheid

De naam is Ongeduld. Mevrouw Ongeduld. Maar jullie mogen Haastje zeggen. Ik kan er niks aan doen. Ik heb het geërfd, het is de schuld van mijn vader. En nu woon ik in het Land der Traagheid. Het land van mañana. Waarvan ik inmiddels weet dat deze kreet je reinste onderdrijving is. Werden dingen maar mañana…

Het is wachten tot de kikkers hun haar laten groeien.

Read More

Leven van 9.000 euro per jaar

Ik leef nu bijna een jaar zonder inkomsten. Dat is helemaal niet erg, maar ik kan dat niet eeuwig blijven doen. De kans dat ik hier ga wonen in een hutje en nooit meer ga werken is bijster klein.

En dus heb ik de eerste, voorzichtige rekensom gemaakt. Hoeveel geld moet ik straks per jaar verdienen om niet verder in te teren op mijn vermogen? En hoe ga ik dat verdienen? Over FIRE en HOT.

Read More

Het loopt natuurlijk weer anders

Die lege zomer waar ik het over had, die nadert met rasse schreden. Over twee weken vertrek ik naar Amsterdam om mijn appartement leeg te halen. Op 10 juli keer ik terug naar Spanje. Dakloos.

Ik had allerlei plannen. Een roadtrip, house sits, pelgrimstochten en ander vrij gefladder. Maar ik bleef een beetje besluiteloos. Totdat ik me realiseerde waarom. En zo loopt het natuurlijk weer anders de komende zomer.

Read More