Tekstschrijver

Allround tekstschrijver, van interviews en eindredactie tot ghostblogs. Mijn kernactiviteit.

Ik werk als tekstschrijver vanuit Spanje, voor opdrachtgevers in Nederland. Het contact verloopt via mail, telefoon en Skype. Ik ben minstens twee keer per jaar in Nederland, dus dan kan ik je live ontmoeten. Waar kan ik organisaties mee helpen?

  • Het schrijven van interviews. Om een idee te krijgen, zie de serie Pioniers op deze site.
  • Eindredactie van bijvoorbeeld jaarverslagen, webteksten, productomschrijvingen en nieuwsbrieven.
  • Het schrijven van blogs. Ik kan me goed inleven in de persoon of organisatie namens wie ik schrijf.
  • Het optekenen van grotere verhalen. Bijvoorbeeld om het werk van een projectteam of een organisatie inzichtelijk te maken.
  • Vrijwel alles waar noeste tekstarbeid bij komt kijken.

Er zijn ook opdrachten waarbij ik graag doorverwijs naar collega-tekstschrijvers. Ik weet het nodige van SEO, maar ben geen expert. Hetzelfde geldt voor copywriting en microcopy.

Overheid en semi-overheid

Ik heb een zwak voor de publieke zaak. Ik werkte 9 jaar in loondienst voor de gemeente Amsterdam als woordvoerder en strategisch communicatieadviseur. Ik heb ook ervaring bij andere gemeenten en het Rijk. Ik snap hoe de overheid werkt en ik snap hoe overheidscommunicatie overkomt op bewoners en ondernemers. Met veel plezier zet ik ambtelijke taal om in teksten die gelezen en begrepen worden. Ik schrijf geen B1-teksten. B1-teksten bestaan namelijk niet. Ik gebruik heldere taal, korte zinnen en zoveel mogelijk woorden die je vóór je kunt zien (de openbare ruimte heet bij mij dus gewoon ‘op straat’). Maar er is maar één echte test of teksten begrijpelijk zijn: de lezer zelf.

Kan ik iets voor jouw organisatie betekenen als tekstschrijver? Neem vrijblijvend contact met me op.