Trainen voor de Camino

Het is een zwaar leven, daar ben ik me van bewust. Als maandagochtend overal de tl-lampen, PC’s en koffieautomaten weer aan gaan, sta ik bammetjes te smeren voor een wandeling langs de Noord-Spaanse kust.

Weekje pelgrimeren

Ik ben voorzichtigjes in training gegaan voor mijn weekje vakantie eind mei. Dan ga ik weer even het pelgrimsgevoel opsnuiven op de Camino Francés. De house sitters zijn geregeld, dus de voorpret kan definitief beginnen.

Het plan is om van Burgos naar Sahagún te lopen en aan het eind nog een nachtje in León te blijven slapen. Even mijn hopneus achterna voor een bezoekje aan de Taxman Beatles Bar. Een ontdekking uit de zomer van 2014.

Oefenen op de Camino

En nu is de maandag tot wandeldag verklaard. Welke pelgrim kan er nou zeggen dat ie zijn wandelconditie voor de Camino opbouwt op… de Camino? Ik train op de Camino del Norte voor de Camino Francés. Hoe cool is dat?

Ik heb tot nu toe alleen kustwandelingen uitgekozen. Allereerst omdat de kust hier adembenemend mooi is. Het was een van de vele redenen om voor Asturias te kiezen. Toen ik nog in Amsterdam woonde, ging ik regelmatig in de duinen wandelen. En nu loop ik over Asturiaanse kliffen.

Rechtdoor lopen

De andere reden is dat wandelen langs de kust het beste vergelijkbaar is met wandelen op de Camino Francés. Vanwege de beperkte hoogteverschillen. Als je hier in het binnenland gaat wandelen, dan loop je zo 500 meter omhoog en weer 500 omlaag. Of nog veel meer. Dat is heel anders trainen dan zorgen dat je zonder problemen zo’n 20 tot 25 kilometer rechtdoor kunt lopen.

Qua fysieke inspanning is het vergelijkbaar met wat ik straks op de vrij beruchte Meseta ga doen. Qua landschap in het geheel niet. Kijk nou toch.

4 Comments

 1. Bouk 26 april 2019 at 08:58

  Wow….je woont echt mooi daar….Succes met wandelen op de maandag!

  Reply
 2. Siny 26 april 2019 at 09:23

  Er zijn ergere dingen hmmm, 😉
  Succes

  Reply
 3. Annie 26 april 2019 at 15:04

  Sereniteit……..wondermooi

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *