Nog één keer: before and after

Van een klassiek Spaans frutsels-allegaartjes-volprophuis naar een rustige, praktische en wat minimalistische inrichting. Ik woon nu vier maanden in een geel huis halverwege een berg en het begint binnen ergens op te lijken. Voor de laatste keer: before and after foto’s.

Pootjes

Kennen jullie het verhaal van die bank van dat blauwgele woonwarenhuis? Die kwam dus niet. Eind augustus had ik een bank in de showroom zien staan die ik mooi vond. Maar hij was ‘agotado’. Uitverkocht.

Begin september lieten ze weten dat hij ‘kreupel’ was. De bank had geen pootjes. Maar niet getreurd, op 9 september zouden de pootjes er weer zijn. Niet dus. Het ging zeker nog wel tot de eerste week van oktober duren.

In september lieten ze weten dat de bank geen pootjes had.

Begin november waren ze nog niet in aantocht. Ik besloot dat het lot wilde dat ik een andere bank ging uitzoeken. En nu heb ik er eentje voor de helft van de prijs, die eigenlijk veel praktischer is met drie jonge katten in huis. Eentje waarvan je de hoes kunt wassen en vervangen. In knalrood.

De foto’s

En nu is het huis van binnen min of meer af. En het is best wel anders geworden…

Nog eentje hoor.

Nog even een iets andere hoek.

En de keuken nog maar een keer. Trouwe bloglezers kenden die al.

Tadaa, een ander huis!

Ontspuld

Ik was al niet van de tierelantijntjes en de frutsels, maar sinds ik begon met ontspullen heb ik een nogal minimalistische smaak ontwikkeld. Spullen in huis moeten een functie hebben en anders kunnen ze weg. Of ze moeten heel mooi zijn, zoals die Edward Hoppers aan de muur.

Emigreren is trouwens een uitstekende manier om van overbodige ballast af te komen. Er is maar twee kuub aan spullen uit Amsterdam meegekomen, dus ik ben zo goed als volledig ontspuld.

Er is maar twee kuub aan spullen uit Amsterdam meegekomen.

Er komt vast nog wel wat aan de muur hoor, maar eerst even het mozaïek op de schouw afwachten. Ik heb besloten om dat toch maar samen met een ervaren tegelzetter te doen en ik weet nog niet wanneer hij kan.

Koelkast

Voor de oplettende kijker: de koelkast is niet verdwenen, maar naar buiten gebonjourd. Wat is dat nou weer voor leip idee om zo’n enorm zoemend ding in je woonkamer te zetten? Hij staat nu buiten op de veranda.

Het is te hopen dat de vos hem niet open krijgt.

Toen iemand vroeg of ik bang was dat mijn koelkast leeg gejat zou worden, begon Andrés smalend te lachen. Hallo platteland. Het is alleen te hopen dat de vos die hier rondloopt niet leert hoe je hem open krijgt. En het stroomverbruik? Sinds hij buiten staat verbruik ik 8 kWh per maand minder. Maar dat kan toeval zijn.

Klaar

Op de bovenverdieping is er ook wel wat veranderd, maar niet zo spectaculair als beneden. Er is met name heel veel zooi uit gegaan. En ik heb sinds gisteren een werkplek. Expres in de enige kamer zonder uitzicht op de Picos. Leidt veels teveel af.

Mijn huis is zo goed als klaar. En nu blijft het ook zo. Het hoeft niet over zes jaar weer anders omdat ik er op uitgekeken ben. Gewoon in één keer goed. Helemaal klaar voor knusse avonden bij de kachel.

 

 

17 Comments

 1. Fire_Me_Up 16 november 2018 at 07:16

  Te gek zeg!

  Reply
 2. Flow 16 november 2018 at 08:01

  Wauw hard gewerkt! Het ziet er prachtig uit, wat een verschil met before. Deze winter lekker genieten bij de kachel.

  Reply
 3. Pasja 16 november 2018 at 09:06

  Heerlijk..wat een luchtig huis nu. Mooi gedaan!

  Reply
 4. mariimma 16 november 2018 at 09:40

  Ziet er heerlijk uit, Lonneke! Goed gedaan!!

  Reply
 5. dhk40 16 november 2018 at 09:54

  Het is mooi geworden!

  Reply
 6. Mieke 16 november 2018 at 10:35

  Prachtig, wat zal het fijn wonen zijn daar, kachel ook mooi strak geworden, lekker haardvuurtje erbij, niks meer aan doen!

  Reply
 7. DutchRN 16 november 2018 at 11:39

  Echt, heel mooi! En rustig.

  Reply
 8. Gerlinde 16 november 2018 at 14:08

  Haha, had eerst niet door dat ik moest bladeren om de volgende foto’s te zien. Dacht al… ehm….. leuk? 😮
  Maar het is prachtig geworden joh. Heerlijk rustig. En inderdaad, verhuizen en vooral emigreren ruimt in elk geval lekker op.

  Reply
 9. Bouk 16 november 2018 at 15:58

  Mooi!

  Reply
 10. Petra 17 november 2018 at 08:08

  Je hebt er wel wat van gemaakt, zeg… Mooi. Zijn de kamers relatief klein of lijkt dat zo?
  Enne, ik zou meteen een tweede hoes voor die bank erbij kopen, nu is die nog courant, over een poos misschien niet meer. In een andere kleur, voor de variatie en als reserve voor als die rode inderdaad in de was moet.

  Reply
  1. Lonneke 17 november 2018 at 08:17

   Het is beneden een open ruimte. Inderdaad niet heel groot, iets van 35 m2 of zo. En dat van die reservehoes is een goed idee!

   Reply
 11. José 17 november 2018 at 08:22

  Wat een verschil. Mooi geworden en fijn zonder frutsels. Die koelkast in de kamer 😉

  Reply
 12. Zuinigaan 17 november 2018 at 21:30

  Prachtig! Goed gedaan, veel leefbaarder dan eerst! Dat wordt genieten in de komende maanden.
  Die bank heb ik ook! Al vanaf mei 1989. Het is een klassieker bij Ikea. Inmiddels heb ik mijn tweede, want mijn eerste was na 17 jaar doorgezakt. Je kunt er altijd wel reservehoezen bij kopen, maar niet altijd in de kleur die jij leuk vindt. Als je rood mooi vindt, koop er dan nu 1 bij, want die rode kleur is niet standaard in het assortiment.

  Reply
  1. Lonneke 18 november 2018 at 08:05

   Nee klopt, dit is een tijdelijke jaren 80 editie. En de bank is inderdaad een klassieker! Fijn om te horen dat hij zo lang meegaat.

   Reply
   1. Zuinigaan 18 november 2018 at 15:57

    Mijn oudste dochter was 2 toen ik de bank kocht, deze eerste bank had veel te lijden onder het speelgedrag van mijn kinderen, ze sprongen er op en maakten er koprollen op (met mijn toestemming hoor!). Ook zaten er op een gegeven moment 10 pubers op deze bank 😉
    Bij mijn eerste bank kocht ik een naaipatroon waarmee ik zelf hoezen kon maken. Ik heb jarenlang zelfgemaakte hoezen gebruikt. Handig met kinderen. Die patronen verkopen ze nu niet meer.

    Reply
 13. Rita 19 november 2018 at 19:09

  Zo dat is eigentijds geworden. Ziet er leuk uit en wat een werk verzet en veel weggedaan.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *