Gratis vakantiehuis in Asturias?

Wat dacht je van vakantie vieren in een geel huis halverwege een berg in het prachtige Asturias? Ik ben regelmatig op zoek naar huisoppassers! Gratis verblijf in ruil voor verzorging van de katten, de tuin en het huis.

Vaste stek

Oké jongens, even een iets ander blogje dan jullie van me gewend zijn. Ik heb opeens weer een vaste woon- en verblijfplaats. Heel erg vast. Mijn hoofd zit vol met mooie herinneringen aan mijn zwerftijd. Tegelijkertijd heb ik nog helemaal geen spijt van het wortel schieten.

Reislust verdwijnt nooit.

En toch is het af en toe fijn om van mijn berg af te komen. Al was het maar om familie en vrienden in Nederland op te zoeken. En weer eens door Amsterdam te fietsen. Maar ik blijf ook graag de rest van Spanje ontdekken. En andere plekken in de wereld. Reislust verdwijnt nooit, ook al woon je in het paradijs.

House sitter gezocht

Dat is goed nieuws voor jullie! Want dat betekent dat ik af en toe mensen nodig heb om op mijn Asturiaanse landgoed te passen. House sitters dus!  Dit is de deal:

 • Je bent alleen of met zijn tweeën (op termijn kun je ook met zijn drieën zijn).
 • Voor een goede overdracht (en voor de gezelligheid) kom je de dag voordat ik vertrek aan en blijf je totdat ik weer terug ben.
 • Je betaalt niks voor je verblijf.
 • In ruil daarvoor zorg je voor mijn katten (en ezels op termijn) en hou je – afhankelijk van het seizoen – de tuin enigszins bij.
 • Uiteraard moet ik er een goed gevoel bij hebben. En jij ook. Dus als ik je (nog) niet ken, dan maken we vooraf kennis via een online videoverbinding.

Klinkt goed, toch? De verblijfsduur verschilt per keer. Een lang weekend, een week, meerdere weken en wie weet heb ik nog eens echt grote plannen.

Een dag reizen

Hou er rekening mee dat het vanuit Nederland een dag kost om hier te komen. Als je vliegt, anders duurt het langer. Het is mooi te combineren met een bezoek aan Bilbao (daar kun je vanaf Nederland rechtstreeks op vliegen). Vanaf Bilbao is het nog ongeveer tweeënhalf uur rijden.

Tussen april en oktober is er ook een vliegverbinding tussen Weeze en Santander (anderhalf uur rijden van hier). Maar dan moet je wel met Ryanair.

Uiteraard combineert het ook uitstekend met een langere vakantie aan de prachtige Noord-Spaanse kust of een pelgrimstocht op de Camino del Norte. Droog, warm en zonnig weer niet gegarandeerd!

Nieuwsbrief

Eind deze maand ben ik weer even in Nederland. Voor die periode heb ik al een fantastische house sitter gevonden. Wie weet ben jij de volgende?

Wil je op de hoogte blijven van de mogelijkheden? Abonneer je dan op mijn tweewekelijkse nieuwsbrief. Daarin zal ik vanaf nu oproepen plaatsen als ik weer een house sitter zoek. Te vinden in de kolom rechts. Of scroll naar onderen als je op je mobiel of tablet leest.

¿Nos veremos en Asturias?

 

11 Comments

 1. Team CF 11 oktober 2018 at 21:39

  Ja hoor, mits in de schoolvakanties zijn wij ook wel een keertje te porren!

  Reply
  1. Lonneke 11 oktober 2018 at 22:04

   Leuk! 🙂

   Reply
 2. Pasja 11 oktober 2018 at 22:09

  Honden ook welkom?? En eigen caravannetje??

  Reply
  1. Lonneke 11 oktober 2018 at 22:24

   Caravan natuurlijk! Honden zolang ik ze zelf niet heb ook. Alleen geen idee hoe mijn katten daarop gaan reageren…

   Reply
 3. Pasja 11 oktober 2018 at 22:27

  Ah leuk! We leggen de honden altijd vast in onbekende omgeving/vakanties. Hebben jouw katten er ook geen last van.

  Reply
 4. The Transoceanic Teller 13 oktober 2018 at 07:17

  Leuk! Ik wil wel op je katten letten! Mijn vriend wil geen dieren omdat wij in een klein appartement wonen (iets wat ik snap maar toch zonde vind). En noord Spanje is een van mijn lievelingsplekken in Europa!

  Mijn naam is nieuw op je pagina, maar ik lees je blog al een paar jaar. Omdat Nederlands niet mijn moeder taal is, heb ik soms een beetje moeite met NL blogs lezen. Maar die van jou vindt ik altijd makkelijk en leuk om te lezen! Ik ben net begonnen aan mijn eigen blog, dus tot nu toe had ik geen naam/website om een berichtje achter te laten 🙂

  Reply
  1. Lonneke 13 oktober 2018 at 08:22

   Ha, goed om te weten! En wat leuk dat je ook begonnen bent met bloggen. Ken je onze Slack groep al? Je Nederlands is overigens uitstekend! En dank voor je compliment 🙂

   Reply
 5. Zuinigeman 15 oktober 2018 at 01:33

  Misschien willen wij ook wel een keer op je huis en katten passen. Wij hebben zelf ook katten 😉

  Reply
  1. Lonneke 15 oktober 2018 at 08:52

   Top!

   Reply
 6. Anita 18 oktober 2018 at 19:00

  Dag Lonneke, ik lees nog niet zo heel lang je blog, maar wat een mooi avontuur! Ook mij ken je nog niet maar echtgenoot en ik willen graag op je huis, berg en katten passen. We kunnen ook van woning ruilen, want we wonen tegen Amsterdam aan.

  Reply
 7. Martin 25 oktober 2018 at 17:21

  Zeer ervaren en jou bekende huiszitter aangeboden! Je weet me te vinden! 🙂

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *