Nieuwe kostgangers

Dat er dieren in mijn nieuwe huis zouden komen was een feit. Ik had alleen een andere volgorde in gedachten: eerst er zelf gaan wonen, dan de dieren. Maar nee. Ik heb eerder huisdieren dan de sleutel van mijn huis.

Mag ik jullie voorstellen aan Isa en Manu?

Dakloze wuppies

Op de avond van 10 juli kwam ik aan in het Ezelparadijs. In de kamer naast mij verbleven sinds een week twee wuppies van nu ongeveer acht weken oud. Of die straks mee mogen naar mijn nieuwe huis, was de vraag.

Ik heb koud een paar dagen geleden afscheid genomen van Rasa en Mus, dus van mij had er best wat meer tijd tussen mogen zitten. Maar ja, deze twee zoeken een nieuw huis. Kennissen van Marleen hebben hun kat laten bezwangeren en daar zijn Isa en Manu uit voortgekomen.

En die mensen kunnen ze niet houden. Marleen vangt zelf al acht katten op (de negende is inmiddels ook komen aanlopen) en is bang dat de harmonie verstoord wordt als deze twee groot worden.

Kattenoverschot

Het overschot aan huisdieren is een aanzienlijk probleem in Spanje. Volgens deze infographic werd er in Spanje in 2017 afstand gedaan van 33.473 katten. En dat zijn dus alleen de katten die netjes naar het asiel zijn gebracht.

In Spanje werd in 2017 van 33.473 katten afstand gedaan.

Toen ik drie weken bij een Iers stel in Catalonië werkte dat (illegaal) 27 katten in hun huis opving, leerde ik hier wat meer over. In Spanje is het hebben van meer dan vijf katten strafbaar. Evenals het voeden van straatkatten. Ze menen daarmee het kattenoverschot te bestrijden. Sterilisatie en castratie – de echte manier – is erg duur. En dus doet bijna niemand dat.

Isa en Manu gaan zodra ze oud genoeg zijn meteen onder het mes.

Schildpad

Kittens was absoluut het plan niet. Ik wilde gewoon twee oude afdankers uit het asiel halen. En verder kwam er vast nog wel wat aanlopen. Maar ja, ik ben de beroerdste niet. Eén aanblik en ik was verkocht.

Manu is een aanhankelijk poepie en hij zit al helemaal onder de plak bij zijn zus. Isa is een schildpadpoes. Die staan bekend om hun onafhankelijke en ferme karakters.

Manu zit al helemaal onder de plak bij zijn zus.

En dat maakt zus meteen waar. Isa is dus helemáál niet aanhankelijk en wil zeker niet op de foto. En als ze brokjes krijgen en Manu ook wel een hapje wil, dan zet ze het op een blazen en zet haar pootje op de brokjes die Manu probeert te eten.

Manu heeft nu dus een eigen bakje.

Naar huis

Het komt wat sneller dan gepland, maar het zorgen voor dieren was wel een van de rollen die ik voor mezelf bedacht had op het Spaanse platteland. Eerst maar eens langs de dierenarts, want vaccinaties en een ontwormingskuur hebben ze natuurlijk nog niet gehad. En dan hoop ik ze snel mee naar huis te kunnen nemen.

6 Comments

 1. Ineke 13 juli 2018 at 09:17

  Ik vind je huis echt superleuk eruit zien van harte ermee.

  Leuk dat je meteen ook katjes daar hebt, dat is toch wel gezellig. Ik heb zelf ook 5 katten, drie asielkatten, waarvan twee ingeslapen zouden worden wegens medische problemen (o ja dat gebeurd bij de dierenbescherming ook nog), maar die nu een heerlijk leven bij me hebben. Een katje uit een spaans asiel en een kat uit Egypte. Beiden via de stichting Little Tigers, zij regelen alles voor je, echt een aanrader.

  Veel succes daar verder, ik lees je al een tijdje maar nog niet gereageerd. Ik vind het erg leuk en dapper, je avontuur. ?

  Reply
  1. Lonneke 13 juli 2018 at 15:51

   Dankjewel! Ik ben bang dat ik hier erg weinig moeite hoef te doen om aan zwerfkatten te komen…

   Reply
   1. Ineke 13 juli 2018 at 15:54

    Ik bedoelde ook niet voor jou hoor, 😉 maar wellicht een tip voor mensen in Nederland. 😀

    Reply
 2. Els 13 juli 2018 at 09:48

  Wat leuk, weer twee katten! Wij hebben er sinds een half jaartje ook twee en ik zou ze niet meer willen missen.

  Reply
 3. Lonneke 13 juli 2018 at 16:51

  Oepsie. Manu is een meisje, zei de dierenarts…

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *