Het loopt natuurlijk weer anders

Die lege zomer waar ik het over had, die nadert met rasse schreden. Over twee weken vertrek ik naar Amsterdam om mijn appartement leeg te halen. Op 10 juli keer ik terug naar Spanje. Dakloos.

Ik had allerlei plannen. Een roadtrip, house sits, pelgrimstochten en ander vrij gefladder. Maar ik bleef een beetje besluiteloos. Totdat ik me realiseerde waarom. En zo loopt het natuurlijk weer anders de komende zomer.

Ardèche

Het klonk echt wel een tijdje aanlokkelijk. Een auto, een tentje en verder niks. Geen huis, geen baan, geen katten, geen verantwoordelijkheden. Ik dacht aan Frankrijk. Had ook al geschreven naar de eigenaar van een mooi boerderijtje in de Ardèche, die een house sitter zocht. En ik vond een stukje noordelijker een kleine camping waar ze vrijwilligers zochten voor een permacultuurproject.

Maar de eigenaar van de boerderij stuurde geen antwoord terug. En ik ging twijfelen.

Het kwartje viel. Ik wil helemaal niet weg uit Asturias.

Toen viel het kwartje. Ik wil helemaal niet weg uit Asturias. Het mag dan mijn laatste kans zijn op nog flink wat buitenspelen, maar ik heb vorig jaar wel genoeg gezworven. Ik vind het fijn hier. Ik begin een sociaal netwerk op te bouwen, voel me thuis en het is hier zo mooi! Ik hoef helemaal nergens heen, want ik ben er al.

Dak nodig

Nou ja, en nog wat rationele argumenten. Ik wil verder kunnen met de huizenzoektocht. Ik heb hier nog een aantal dingen te regelen en wil een beetje bereikbaar blijven voor de instanties. Ik begin eindelijk de taal enigszins onder de knie te krijgen en ik heb inmiddels best lol in het toeren door de provincie met de wagen.

Ik schreef 13 eigenaren van appartementen aan.

Dat betekent dat ik vanaf 10 juli toch weer een Asturiaans dak boven mijn hoofd nodig heb. Hoewel in juli en augustus zo ongeveer elke bezemkast tegen toeristenprijzen wordt verhuurd, besloot ik er nog één rondje aan te wagen. Ik schreef bij elkaar 13 eigenaren aan die een appartement in de aanbieding hadden. Dat resulteerde in acht keer ‘in die periode is het appartement niet beschikbaar’ en vier keer geen antwoord.

En één keer ‘ja hoor, het appartement is nog vrij’. Uitgerekend in Ribadesella. Waar ik best nog wat langer zou willen blijven.

Ezelparadijs

Geregeld, zou je denken. Maar nog niet helemaal. Ik had in de tussentijd ook al bij Marleen van het Ezelparadijs gepolst wat ze ervan zou vinden als ik een kamer bij haar zou huren. Dat zou mij de tijd en ruimte geven om door te gaan met de dingen waar ik mee bezig ben. En natuurlijk help ik graag af en toe mee met de ezels, in de moestuin en in de keuken, maar dan meer op ad hoc basis. Marleen wilde eigenlijk van geen geld weten, maar ik was wel welkom.

Huizenjacht

Maar er is nog iets. Ik had bedacht dat het goed zou zijn om de huizenjacht even de huizenjacht te laten. Ik vond de snoepwinkel niet zo leuk meer en was wel toe aan een pauze. Als ik hier toch op 10 juli alweer terugkom, dan kan ik mijn laatste twee weken in Ribadesella misschien ook gewoon nog een beetje genieten en me richten op andere regeldingen.

Dat huis, het zou zomaar iets kunnen worden.

Ik besloot nog één huis nader te onderzoeken. Daarna zou ik het voorlopig laten rusten. En ja hoor. Dat huis, het zou zomaar iets kunnen worden… Dus nee, ik weet nog steeds niet waar ik precies uithang deze zomer, maar Asturias it is!

16 Comments

 1. Geldnerd 12 juni 2018 at 19:00

  En als je dan toch in Nederland bent, kom je dan ook naar de FIRE Meet-Up?

  Reply
  1. Lonneke 12 juni 2018 at 19:33

   Vol! Ik sta op de wachtlijst…

   Reply
   1. Geldnerd 12 juni 2018 at 19:43

    Maar dat kan toch niet voor jou gelden? Jij moet toch gewoon eregast zijn? Cheesy?

    Reply
    1. Lonneke 12 juni 2018 at 19:53

     Geen klassenjustitie hè? Ik ben net zo’n gewone sterveling als alle andere geïnteresseerden. Kijk, als ik nou FIRE was… 😉

     Reply
     1. Chris 13 juni 2018 at 03:41

      Komt vast wel goed. Er zijn altijd last minute afzeggingen. Ik zou die dag gewoon vrijhouden.

     2. geld-is-tijd 13 juni 2018 at 09:55

      Kan je geen presentatie geven over je leven in Spanje? Dan neem ik aan dat er wel plek is als presentator?

     3. Lonneke 13 juni 2018 at 17:08

      Haha, de artiesteningang 😉 Ik wacht even rustig af tot Mr Cheesy terug is van vakantie en dan zien we wel verder. En ik hoop (en denk) dat Chris gelijk heeft.

 2. Isabel 13 juni 2018 at 08:52

  Zou cool zijn als dit huis HET huis blijkt te zijn!

  Reply
  1. Lonneke 13 juni 2018 at 08:53

   Heel cool! Ik hou mijn vingers gekruist…

   Reply
 3. Lot 13 juni 2018 at 15:40

  Typisch de gedachte van Joh Lennon: “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.

  Reply
 4. Johanna 13 juni 2018 at 19:40

  Hoi Lonneke,
  En als je dan toch (niet) veel tijd hebt deze zomer in Asturië , tip dan de mensen die je in Nederland een afscheidscadeautje willen geven: de roman van Fernando Aramburu “Vaderland”. Over een Baskische samenleving tijdens de ETA terreur. NRC en Volkskrant gaven goeie recensies! En zeer actueel! Ik ben er in bezig om mijn Spaanse cultuur geschiedenis en maatschappijleer bij te spijkeren en ook vanwege de ontwikkelingen in Catalonië erg boeiend.
  En wat een inzichten waar je ons deelgenoot van maakt. Dank je wel!
  Wel eens van het begrip synchroniciteit gehoord?
  Hartelijke groeten, Johanna

  Reply
  1. Lonneke 13 juni 2018 at 21:32

   Dank voor de tip over het boek! Klinkt interessant! Bedoel je met synchroniciteit zoiets als zinvol toeval? Dat ben ik op mijn avontuur al regelmatig tegengekomen 🙂

   Reply
   1. Johanna 15 juni 2018 at 11:22

    Mooie compacte omschrijving!
    Johanna

    Reply
 5. mariimma 13 juni 2018 at 21:35

  Wat een suspense weer…! 🙂

  Reply
  1. Lonneke 13 juni 2018 at 21:40

   Van mij had die cliffhanger niet gehoeven hoor 😉 Ik zit peentjes te zweten… Maar goed, jij weet natuurlijk alles af van de spanning die er bij huizen kopen en verkopen komt kijken!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *