Nieuwe website

Mensen, doe het niet! Denk niet: weet je wat, mijn website kan weleens een opfrisbeurt gebruiken. Ik ga een leuk nieuw WordPress thema uitzoeken en dan ga ik lekker de boel opfluffen.

Maintenance

Ik deed het dus wel. Ik gooide ’s ochtends vroeg mijn website in de maintenance modus en kondigde aan dat ie ’s avonds weer online zou gaan. Dan had ik een hele dag om te klooien, dat leek me best een ruime marge.

Welkom in mijn nieuwe huis. Let niet op de troep.

Nou, dat was het dus niet. Ik ben nog niet eens op een kwart van wat ik allemaal moet aanpassen. Maar ja, ik kan jullie natuurlijk niet dagenlang laten wachten. Zeker niet zo vlak nadat ik allemaal spoorzoekers had gecreëerd door een wisseling van webadres. Welkom dus in mijn nieuwe huis. Let niet op de troep.

25 mailberichten

Zo’n nieuw thema vraagt best weer even wat studie. Ik had net een beetje door hoe het moest, toen collega-blogger Sjoukje van  Meer Geld Minder Stress me appte. ‘Ha, weet je dat ik al 25 mails van je heb ontvangen vandaag?’ Wát!?

Ik bleek mijn maillijst overspoeld te hebben met automatisch gecreëerde emails. Van die berichten van het soort ‘Project Lonica heeft weer een nieuwe post geplaatst’.

‘Ha, weet je dat ik al 25 mails van je heb ontvangen vandaag?’ Wát!? Sorry jongens sorry!

In een mum van tijd heb ik dat hele emailprogramma uit mijn database gegooid en iedereen een sorry, sorry, sorry-mail gestuurd. Ik vermoedde dat ik was getroffen door een virus, maar inmiddels kan ik iedereen gerust stellen. Het was geen virus. Gewoon een geintje van de ontwikkelaars van het thema TheBlogger.

Handige demo

De jongens en meisjes van Pixelwars hebben zo’n handige demo gemaakt, zodat je van tevoren een idee krijgt hoe je site eruit komt te zien. Bleek dat ze die demo volgestopt hadden met voorgefabriceerde blogposts, tags, categorieën en wat dies meer zij. En ja, daar sloeg mijn mailprogramma van op tilt, want die knalde er voor elk ‘nieuw’ bericht een mailbericht uit.

Sorry jongens sorry!

Dozen uitpakken

Weer van de schrik bekomen zit ik nu al een dag te klooien. Man, wat heb ik mezelf een hoop werk op de hals gehaald. Maar ja, dan heb je ook wat, hoop ik. De bedoeling is dat de site nu weer een paar jaar mee kan. De komende dagen ben ik nog wel even bezig met dozen uitpakken, kasten verplaatsen, de boel herschikken en de gordijnen ophangen en zo.

Benieuwd wat jullie ervan vinden!

13 Comments

 1. Pasja 26 april 2018 at 20:58

  Wat mij betreft een mooie strakke site!
  Hopelijk staat het schaap ook weer snel op haar poten:)
  Succes met de verdere inrichting.

  Reply
  1. Lonneke 26 april 2018 at 21:14

   Haha, dat hoop ik ook… Dankjewel!

   Reply
 2. Lot 27 april 2018 at 10:04

  Meteen de gmail gechecked maar gelukkig geen 25 mails.

  En de site ziet er nu vooral heel ruim en leef uit, maar dat vind ik wel mooi, hou niet van dat drukke

  Reply
  1. Lonneke 27 april 2018 at 11:08

   O, jij niet? Gelukkig maar inderdaad! En ja, ik hou ook wel van een rustige uitstraling. Sowieso geen flikkerende pop-ups 😉

   Reply
 3. Hans 27 april 2018 at 12:02

  Succes met de verbouwing! Gelukkig maar 18 mails van je gekregen. Die heb ik niet allemaal gelezen 🙂 Het was toen al duidelijk: hier staat iets te gebeuren! Ik volg je berichten met plezier.

  Reply
  1. Lonneke 27 april 2018 at 14:22

   Ha, dankjewel! Goed om te horen 🙂

   Reply
 4. Nicole Orriëns 27 april 2018 at 15:06

  Ik vind het een prachtige theme, maar herken maar al te goed wat je zegt. Met het installeren van een theme ben je er nog lang niet bij WordPress. Dat is een van de redenen dat ik Blogger vaak fijner vind. Daar is een theme meer ‘what you see is what you get’.

  Reply
  1. Lonneke 28 april 2018 at 09:00

   Tja, dat is de keus tussen meer gebruiksvriendelijkheid en minder mogelijkheden of andersom. Ik heb voor dat laatste gekozen. Ik hoop met dit thema duurzaam vooruit te komen en het later bijvoorbeeld ook te kunnen gebruiken als ik een vakantiehuisje in de aanbieding heb.

   Maar ik denk ook dat ik niet snel meer overstap op weer een nieuw thema… 😉

   Reply
 5. Gerlinde 27 april 2018 at 21:12

  WordPress en themes…. vreselijk 😮
  Maar het ziet er mooi uit!

  Reply
  1. Lonneke 28 april 2018 at 09:01

   Haha, I know. Je moet er even mee leren werken… En dank!

   Reply
 6. Mr FOB 27 april 2018 at 22:00

  Lekker fris en ruim, waar zijn die dozen??

  Reply
  1. Lonneke 28 april 2018 at 09:03

   Thanks! Ik heb ze zoveel mogelijk achter de coulissen geplaatst, maar er zijn ook nog wel wat zichtbare slordigheidjes hoor. En dingen die ik zou willen verfraaien. Als ik er weer de moed voor kan opbrengen…

   Reply
 7. Rose 28 april 2018 at 22:07

  lekker die ruime witregels tussen de zinnen, leest lekker.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *