Tijdelijke nieuwe woonplaats!

Oké jongens, it’s a done deal. Vanaf 6 maart woon ik tijdelijk in Ribadesella. Een fijn kustplaatsje in Asturias, ergens tussen Gijón en Santander.

De volgende stap

Ik schreef eerder deze maand dat ik wel een beetje uitgeworkawayed was. Het continu inwonen bij andere mensen begon me op te breken. En dus besloot ik dat het tijd was voor de volgende stap: terug naar Asturias en op zoek naar een stukje land met een huisje erop voor mezelf. Om die zoektocht te kunnen beginnen, heb ik een basis nodig. Een tijdelijk huurhuis van waaruit ik te koop staande huizen en percelen kan bekijken en van alles kan uitzoeken over de regelgeving hier. Plus de tijd en de ruimte om meer te kunnen schrijven. Betaald en onbetaald.

Appartement in Ribadesella

Dat huurhuis heb ik nu gevonden. Het is een klein appartementje in Ribadesella. Met aan de ene kant uitzicht op de koeien (met klingelende bellen) en aan de andere kant op het dorp. Compleet ingericht, tot het beddengoed aan toe, dus ik kan er zo intrekken.

Ribadesella is een kustplaatsje dat in de zomer vrij toeristisch is, maar daarbuiten erg aangenaam. Het ligt aan de Sella, een rivier die uitmondt in zee. Ik kan dus elke dag naar het strand (alleen wordt er met een zeetemperatuur van 12 graden waarschijnlijk niet veel gezwommen).

Ik weet nog niet hoe lang ik in Ribadesella blijf. Dat hangt er vanaf hoe spoedig de huizenjacht verloopt. In ieder geval twee maanden, maar misschien wel tot eind juni. Daarna gaat het appartement in de vakantieverhuur en moet ik er sowieso uit.

Ezelparadijs

Maar eerst nog anderhalve maand Ezelparadijs. Ik heb besloten dat ik blijf! Ik heb er weer helemaal mijn draai gevonden. Het is een fijn team en het is heerlijk om elke dag buiten en met de dieren bezig te zijn! Qua schrijftijd zijn er bovendien twee dingen verbeterd: ik ben naar een bed in het huis van Marleen verhuisd (dat scheelt ‘reistijd’ en de kachel aansteken) én als het enigszins kan, mag ik de middagronde overslaan. Dat geeft me ongeveer vier uur aaneengesloten schrijftijd per dag. Op één voorwaarde: dat ik hard aan mijn boek werk.

9 Comments

 1. Lot 21 januari 2018 at 10:45

  Leuk om weer iets nieuws over je te lezen.

  Mijn zus heeft her nog steeds naar haar huidige WA adres en zal er waarschijnlijk nog 4-6 weken blijven. Daarna wil ze ook iets in Spanje of Portugal zoeken. Nog tips?

  Reply
  1. Lonneke 21 januari 2018 at 17:18

   Vast wel! Dat hangt er alleen een beetje vanaf waar in Spanje ze wil zitten en wat ze wil doen.

   Reply
   1. Lot 22 januari 2018 at 13:17

    Na het koude oost-america wil ze graag iets warmers en niet op het platteland. Het ezelparadijs zou niets voor haar zijn. Ze gaat er graag op uit om iets vd omgeving te zien.

    Reply
    1. Lonneke 22 januari 2018 at 18:59

     Ai, dan ben ik niet zo’n goede tipgever. Ik heb (op Spaanse les in Valencia na) alleen maar op het platteland gezeten… Maar Workaway staat vol met mogelijkheden!

     Reply
 2. Rebecca 21 januari 2018 at 14:33

  Leuk te horen dat je langer blijft bij het ezelparadijs…geniet met volle teugen! En succes met schrijven van je boek. Mis het leven op Asturiaanse platteland nu al…nog geen paar dagen weg? Het is inderdaad een gezellige groep mensen, divers en inspirerend vond ik. Misschien zoe ik je nog voordat ik in april naar Portugal vertrek, korte tussenstop in Spanje klinkt niet verkeerd.
  Groetjes aan iedereen

  Reply
  1. Lonneke 21 januari 2018 at 17:20

   Jaaa, een korte tussenstop in Asturias! Ik ben voor!

   Reply
 3. Team CF 24 januari 2018 at 11:17

  Lijkt me een mooie plek om vanuit te gaan ontdekken! Succes nog even met de ezels 😉

  Reply
 4. Helena 25 januari 2018 at 20:37

  Spannend! Nu ga je voor het eggie.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *