27 katten, 2 honden en een schaap

Even een snel berichtje vanuit mijn nieuwe, tijdelijke onderkomen. Een huis in een dorp in de buurt van Barcelona. Ik deel het met mijn twee hosts, een andere Workawayer (die morgen naar huis gaat om kerst en oud en nieuw te vieren) en 27 katten. Buiten in de tuin wonen twee honden en een schaap.

Guilty pleasure

Dit was mijn reeds enige tijd geleden geplande guilty pleasure. Ik ben best wel een kattenvrouwtje. En nee, ik ga hier waarschijnlijk niks nuttigs leren over leven op het Spaanse platteland. Dit is gewoon leuk. En het is ook prettig om hier kerst en oud en nieuw te overbruggen, want dat zijn niet de makkelijkste dagen om een Workaway adres te vinden.

Schoonmaken

Ik heb hier nu een dag gewerkt. Waarschijnlijk geeft dat al een aardig beeld, want qua werk zijn alle dagen hetzelfde. Schoonmaken en schoonmaken. Te beginnen met de 10 kattenbakken en een stuk of 40 etensbakjes. En dan wordt het hele huis geveegd en gedweild. Want ja, met 27 katten over de vloer moet dat wel dagelijks. De rest van mijn werk bestaat uit katten aaien. En mee naar de dierenarts of medicijnen toedienen als dat nodig is.

Clandestien

Mijn Ierse hosts, Sinéad en James, hebben geen makkelijk leven gekozen. Het is in Spanje verboden om zwerfdieren eten te geven. Het is ook verboden om meer dan 5 katten in huis te hebben. Daar moet je een speciale vergunning als officieel erkende dierenopvang voor hebben en daar kom je niet zomaar aan. Ze doen hun werk dus clandestien en leven met de continu sluimerende angst dat er een keer buren zijn die hun goede werk melden bij de Guardia Civil. Gevalletje 100 waaruit blijkt dat de Spaanse overheid je het leven hier niet makkelijk maakt.

Schaap

Mijn hosts leven voor hun katten, maar doen niet moeilijk over andere diersoorten. Zo hebben ze ook een schaap. Ik moet nog vragen hoe ze er precies aan gekomen zijn, maar het is in ieder geval ook een ‘rescue’. Het schaap denkt overigens zelf dat ze een hond is en leeft samen met twee echte honden in de tuin. Als je die wilt uitlaten, moet je dat één voor één doen, want schaap raakt in paniek als ze haar kudde kwijt is.

Kluwen

Nee, ik ken nog niet alle namen. Die kluwen op de foto? Geen idee. Er lopen hier alleen al 6 zwarte katten rond, 5 schildpadjes en 3 rode. Zoek de verschillen. Ik snap best waarom ze willen dat vrijwilligers minstens 3 weken blijven. Al was het maar omdat er uiteraard ook een paar schuwe exemplaren tussen de 27 zitten.

Barcelona

Ik geloof dat ik me hier prima ga vermaken. Er is wifi, er is een groot natuurgebied waar je zo vanuit huis naartoe kunt wandelen, Sinéad is heel gezellig en gastvrij, James heeft gortdroge humor, er is altijd iemand die op je schoot wil zitten en de twee nachtjes Barcelona zijn al geboekt.

14 Comments

 1. Min of meer 20 december 2017 at 08:09

  O ik kom er aan, 27 katten! Dat is mijn idee van het paradijs.

  Reply
  1. Lonneke 20 december 2017 at 08:48

   Haha, het is een overvloed die ik ook niet gewend ben. Er lagen er 5 op mijn bed toen ik gisteravond wilde gaan slapen 🙂

   Reply
 2. Lot 20 december 2017 at 08:45

  Klinkt weer leuk. Waarom ging je eigenlijk niet terug naar je adres voor Amsterdam?

  Reply
  1. Lonneke 20 december 2017 at 08:51

   Ik had dit al gepland. Had inderdaad best nog een tijdje op die mooie plek in Andalusië willen zitten, maar dat had sowieso niet gekund, omdat ik daar op dat moment de laatste vrijwilliger van het jaar was. Ze zijn even met winterstop.

   Reply
   1. Lot 20 december 2017 at 20:01

    Ach je ziet zo steeds meer. Mijn zus is nu op weg naar New York, bij een man die het prettig vind een leeftijdgenoot met de feestdagen in huis te hebben, er zijn nog mee mensen in huis maar jonger en vrienden van zijn kinderen.
    Na 2-3 weken gaat ze weer ergens anders naartoe wat al was afgesproken.
    Ik vind het soms jammer dat ik al te oud ben voor dit soort dingen.

    Reply
    1. Lonneke 21 december 2017 at 08:44

     Waarom te oud?

     Reply
     1. Lot 22 december 2017 at 09:12

      Mijn zus is 54 en ik zelfs 67 en door reumatische aandoeningen niet echt meer in staat een aantal uren per dag echt een bijdrage te leveren. Eigen huishouden etc kost me soms al moeite.
      Maar ik geniet er best van haar te volgen. Misschien ga ik haar ook nogmaals bezoeken.

 3. Team CF 20 december 2017 at 09:09

  Net van de week de kat van de onderbuurvrouw over de vloer gehad (half dagje), weet gelijk weer waarom ik geen katten wil (na 4 keer aarde rond de planten bakken opruimen ben ik wel weer klaar, laat staan wat we met de kerstboom moesten doen). Doe mij maar honden! Dus 27 van die tijgers, nee dank u vriendelijk.
  Jij veel plezier gewenst in ieder geval!

  Reply
  1. Lonneke 20 december 2017 at 13:05

   Haha, ik denk dat je beter 27 katten in huis kunt hebben dan 27 honden 😉
   Ben je wel weer van je muizen af nu?

   Reply
 4. Helena 21 december 2017 at 10:45

  Ik ben eigenlijk geen kattenmens,maar vind onze Eigen kat geweldig! Gelukkig waan jij je in de hemel. Veel plezier! Helena.

  Reply
 5. Merel @ indefruitboomgaard.nl 21 december 2017 at 12:54

  Wij hebben twee katten en een hond(je). Ik ben opgegroeid met katten, maar niet met honden. En ondanks dat ons Toosje (hond) nu alweer drie jaar bij ons is merk ik dat ik dankzij de katten in mijn jeugd absoluut een kattenmens ben. Toos is een grote lieverd, veel gezelliger dan onze katten en ik zou haar niet kwijt willen, maar communiceren met katten is voor mij zoveel makkelijker dan communiceren met Toos. Ik snap haar soms echt niet. Dat gezegd hebbende zouden 27 katten voor mij echt veel te veel zijn :-))).
  Hele fijne feestdagen toegewenst tussen de katten!

  Reply
  1. Lonneke 21 december 2017 at 16:20

   Ik heb inmiddels een stuk meer ervaring met honden gekregen, maar snap nog steeds weinig van ze. Met katten kan ik lezen en schrijven 🙂 En ik hoef er zelf ook geen 27, maar hier vind ik het wel erg gezellig.

   Reply
 6. Mr FOB 21 december 2017 at 15:00

  27 katten, deze keer ben ik niet jaloers op waar je zit 🙂

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *