Grote plannen

Het gaat nu echt beginnen! Tadaa, mijn eerste werkplek als digitale nomade. Met een Asturiaans uitzicht, het regent hier al 2 dagen onafgebroken. Ik ben nu 4 weken in Spanje en ik vind het een heerlijk leven. Nu mijn laptop hier is, wordt het hopelijk nog mooier. Met nog meer betekenis.

Pakket uit Nederland

Hoera, er is een doos uit Nederland aangekomen! Ik heb mijn laptop weer, en wat extra kleren en spullen om in ieder geval tot december vooruit te kunnen. Mijn schatten van ouders hadden er ook nog een paar Nederlandse tijdschriften en een reep Tony’s Chocolonely’s bij gedaan (de allerlekkerste, die met caramel en zeezout). Ook fijn om niet meer vrijwel elke dag een handwasje te hoeven doen. Vanaf nu ben ik definitief pelgrim af, want met deze hoeveelheid spullen ga ik geen 25 kilometer per dag meer lopen.

Pelgrimsherberg

Ik ben nog steeds in de pelgrimsherberg Reposo del Andayón aan het werk, in het kleine dorpje Cuerres (147 inwoners) in Asturias. Ik deel een kamer met Loli, mijn Spaanse vriendin hier. En in die kamer staat een klein bureautje waar ik mag schrijven in de uren dat er in de herberg even niets te doen is.

Katrine, Loli en ik, bij het dorpsfeest in Nueva

Het bevalt hier! Ik voel me er thuis en het is fijn om een standplaats te hebben. Loli en Katrine laten de herberg inmiddels grotendeels aan mij over. Dat betekent dat ik ’s ochtends om 7 uur het ontbijt voor de pelgrims verzorg, zodat zij wat langer kunnen slapen. Daarna maak ik de herberg schoon. Zo ergens tussen 12.00 en 15.00 uur heb ik tijd voor mezelf. Om 15.00 uur gaat de herberg open en ontvang ik de nieuwe lichting pelgrims. Soms help ik tussen 18.00 en 20.00 uur met koken. Daarna eten we een heerlijke, vegetarische maaltijd met de pelgrims. Ik blijf hier nog tot 10 augustus, dan verhuis ik naar het Ezelparadijs.

Digitale nomadenbestaan

Tot nu toe vulde ik mijn vrije uurtjes tussen 12.00 en 15.00 uur meestal buitenshuis. Een prachtige wandeling langs een riviertje en daarna zwemmen in zee (en nog een keer, en nog een keer), een traditioneel Asturiaans dorpsfeest in Nueva, hier 7 kilometer vandaan, en bezoekjes aan de badplaatsen Llanes en Ribadesella. Maar dat gaat nu veranderen! Nu ik mijn laptop heb, kan het digitale nomadenbestaan beginnen!

Grote plannen

En ik heb grote plannen. De interviewserie Pioniers die ik voor mijn vertrek begonnen ben, is de opmaat naar een boek! De uren dat ik geen ander werk en geen tekstopdrachten heb, ga ik besteden aan het schrijven ervan. Met het boek wil ik lezers inspireren om op een andere manier naar hun leven te kijken. Doe je wat je het liefste doet? Moet je echt doorwerken tot je 70e in een baan die je geen voldoening geeft? Kun je je leven ook anders inrichten? Welke mogelijkheden ontstaan er als je geld en bezit minder belangrijk zou maken? De mensen die ik heb geïnterviewd zijn mooie voorbeelden van dat het ook anders kan.

Tips?

Ik heb heel veel zin in de combinatie van fysiek en praktisch bezig zijn en het schrijven van mijn boek. Uiteraard hou ik jullie hier op de hoogte van mijn vorderingen! Wil je zelf iets bijdragen? Een tip, een mooi voorbeeld, iets dat je heeft geïnspireerd? Iemand die ik absoluut zou moeten spreken? Weet je misschien de perfecte titel? Ik hoor het graag!

4 Comments

 1. Mr FOB 2 augustus 2017 at 07:42

  Lekker bezig, geniet ervan! Ja, verleidelijk om steeds weer terug de zee in te gaan daar met die geweldige golven.

  Reply
 2. Divnomics 2 augustus 2017 at 08:11

  Wat klinkt dit allemaal heerlijk zeg. Ben erg benieuwd hoe je boek gaat uitpakken, veel succes! En geniet ervan daar 🙂

  Reply
 3. Team CF 2 augustus 2017 at 13:47

  Leuk! Wacht dacht je trouwens van een bijzonder Pelgrim verhaal? Je spreekt genoeg mensen lijkt me, moet wel wat inspirerend tussen zitten toch?
  Kom je in November nog even langs in Eindhoven? Kan je een leuke presenatie doen 😉

  Reply
  1. Lonneke 2 augustus 2017 at 18:28

   Goh, dat ik daar nou zelf niet op gekomen ben… Thanks!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *