Test, test…

Lonneke hier, vanaf de Veluwe. Kunt u mij lezen? Ik ben aan het oefenen voor de Camino del Norte. Ook wat het bloggen betreft, want dat moet straks even vanaf mijn telefoon.

Let op. Hier volgt een niemendalletje.

Camino del Veluwe

De foto maakte ik gisteren. Ah ja gisteren, toen was het fijn. Gelopen in het zonnetje, een plons in het buitenzwembad en toen lekker relaxen bij mijn hut.

Ik zit middenin een wandeldriedaagse over de Veluwe. Heeft ze daar wel tijd voor, zo vlak voor vertrek? Ja hoor, het stond zelfs op mijn to do list. Ik slaap in ‘pods’, dat is een hip woord voor een klein houten huisje. Een luxe tent, zeg maar.

Quasimodo in fluorescerend geel

Groeten uit een druilerig Lunteren! Ik heb altijd het idee dat miezerregen een Hollands verschijnsel is. Het is hier zo’n 10 minuten min of meer droog geweest. Dat was dan wel weer net toen ik een fijn bankje zag. Doe mij maar gewoon een flinke bui. Eentje die begint en ook weer ophoudt.

Vandaag liep ik de hele dag voor lul in een fluorescerend gele regenburka. Als Quasimodo, want mijn rugzak zit eronder. Dat ding is pure gewichtsbesparing. Geen jas, geen paraplu. En dus ook niet: ach, dan word ik een beetje nat, dat droogt zo wel in de warme auto naar huis. Zie hierboven zo ongeveer alle versies die ik onderweg tegenkwam. Maar niemand liep erbij als Quasimodo in een fluorescerend gele regenburka.

Testweekend

Ik doe eigenlijk altijd een testweekend als ik een Camino ga lopen. De belangrijkste test: wat doet mijn lijf als ik een paar dagen achter elkaar met een rugzak ga sjouwen? Verder is het met name een gear test. Hoe zit en werkt mijn nieuwe rugzak? Gaat het goed met de schoenen? Blijft alles wat droog moet blijven droog?

Voor de zekerheid heb ik ook de Spaanse wijn vast getest. Veroverd in de supermarkt in Otterlo. Onder het motto: een zware rugzak is een goede training voor mijn rug.

Bloggen op mijn telefoon

En nu test ik het bloggen dus. Heerlijk droog aan een klein houten tafeltje in de pod. Met een glaasje wijn uit Otterlo. Terwijl de regen gezellig op het dak tikt. Ja, dit is dus live mensen. In tegenstelling tot mijn andere posts die ik meestal een paar dagen van tevoren inplan. Ik kan vast zeggen: het bloggen gaat op een laag pitje op de Camino. Het is nogal een gepruts op een telefoon.

Dat bed hier in de pod begint nu al te lonken. Het is ook al bijna pelgrimbedtijd. Morgen sjouw ik verder naar het station van Wolfheze. Het belooft net zo druilerig te worden als vandaag!

8 Comments

 1. Els 24 juni 2017 at 21:52

  Test geslaagd hoor, je blog is leesbaar. 😉
  Je boft niet met het weer, maar ook dat is onderdeel van het testen natuurlijk (ik weet er alles van…). Veel plezier nog!

  Reply
  1. Lonneke 25 juni 2017 at 14:56

   Haha thanks! Zag net bij thuiskomst dat er op een desktop toch niet helemaal fraai uitzag, maar soit. Zondag viel erg mee! Paar kleine buitjes. Niets vergeleken bij die neverending miezer van zaterdag 😉

   Reply
 2. Els 25 juni 2017 at 15:22

  Op mijn tablet ziet het er net zo uit als anders. Interessant en goed te lezen.

  Reply
  1. Lonneke 25 juni 2017 at 17:34

   Bedankt! Ik heb de lay-out inmiddels aangepast op mijn laptop.

   Reply
 3. BescheidenBeurs 25 juni 2017 at 20:46

  Die groene sigg-fles is al eens op de grond gestuiterd zo te zien 😉

  Reply
 4. Lonneke 25 juni 2017 at 21:54

  Haha, meer dan eens! Mijn 2 sigg-flessen worden bijna dagelijks gebruikt en zijn op al mijn pelgrimstochten mee geweest. Gebutst, maar onverwoestbaar 😉

  Reply
 5. Hans 25 juni 2017 at 22:08

  Hier in Noorwegen ook een prima ontvangst van je blog. Ik ga vanaf morgen de laatste 250 km lopen van het pelgrimspad wat loopt tussen oslo en trondheim (het olavspad). Start is in Dovre voor de kerk.

  Reply
 6. Lonneke 25 juni 2017 at 22:16

  Mooi! Het Olavspad heeft ook een tijdje op mijn wensenlijst gestaan. Wie weet, ooit. Veel loopplezier! (Geen idee wat Buen Camino in het Noors is…)

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *