Interviewserie: Pioniers

In mei 2017 startte ik een serie interviews met mensen die pionieren met een andere manier van leven. Minder gericht op geld, zekerheden en materiële zaken, meer op doen wat je voldoening geeft en je gelukkig maakt.

Een ander leven

Wat als je uit de rat race stapt van meer spullen, een groter huis, verder op vakantie en een mooiere auto? Wat als je je carrière en bijbehorende status los durft te laten? Is het leven niet veel te kort om tot je 70e op kantoor te zitten? Makkelijk praten, denk je nu, want de hypotheek moet betaald. Maar wat als je van de helft van je salaris gaat leven? Kleiner gaat wonen? Of je huis en je baan misschien wel helemaal opgeeft? Wat als je het leven gaat leiden dat je echt voldoening geeft en gelukkig maakt?

Pioniers

Onmogelijk? Er zijn mensen die het gewoon zijn gaan doen. Ze hebben geld en spullen ingeruild voor dingen die ze in het leven veel belangrijker vinden. De verhalen van deze pioniers lees je hier. Hun aanpak is heel verschillend. De een is bewust klein gaan wonen, heeft haar hypotheek afgelost en stapte daarna over naar een baan die haar veel meer voldoening gaf. De ander is met proefpensioen gegaan. En de volgende zegde zijn kantoorbaan op, verkocht zijn huis en zwerft nu door Europa als huizenoppasser.

Grote stappen en kleine stappen

Ik hoop dat de verhalen andere mensen inspireren. De pioniers die ik tot nu toe heb ontmoet zijn mensen zoals jij en ik. Ze zijn heel gewoon begonnen: ze volgden een opleiding en begonnen aan hun carrière. Tot ze het gevoel kregen dat ze niet op de juiste weg zaten. De een gooide het roer radicaal om, de ander maakte met een ander uitgavenpatroon meer mogelijk voor zichzelf. Grote stappen en kleine stappen, voor vrijwel iedereen zijn er mogelijkheden. Het vergt slechts een andere manier van denken. En een dosis lef.

Waarom dromen uitstellen tot na je 70e? Het leven wacht niet.

5 gouden tips

Geen tijd om alle interviews te lezen? Of ben je allang gemotiveerd genoeg om er werk van te gaan maken? Ik verzamelde 5 gouden tips van de pioniers die ik interviewde. En ik onderschrijf ze zelf ook allemaal!

Op zoek naar meer verhalen!

Heb jij zelf ook een verhaal te vertellen, of ken je iemand die ik absoluut zou moeten interviewen? Ik hoor het graag! Stuur een mail naar lonneke@projectlonica.com of vul het contactformulier in. Je mag ook anoniem meedoen.

De interviews

3 Comments

 1. Mr FOB 14 mei 2017 at 17:41

  Leuk, ik ben benieuwd naar de verhalen!

  Reply
  1. Lonneke 14 mei 2017 at 20:18

   Ik ook 🙂
   De eerste interviews waren inspirerend!

   Reply
 2. Lykke 14 mei 2017 at 21:02

  Leuk! Ik kijk alvast uit naar dinsdag 🙂

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *