Best gelezen blogposts in 2016

Welke blogposts trokken in het afgelopen jaar de meeste bezoekers? Een overzicht van de top 5. Zijn er onderwerpen die meer in de belangstelling staan dan andere onderwerpen? Globaal gezien lezen jullie het liefst over besparen en geld. Mijn veganistische avonturen vinden jullie minder interessant.

Ik snap denk ik wel hoe dat komt. De andere blogs die naar Project Lonica linken, zijn allemaal blogs over besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid. Veel mensen die hier terecht komen, delen dus met name die interesse.

De top 5

Dit zijn de blogposts die het afgelopen jaar de meeste bezoekers trokken. Tenminste, vanaf het moment dat ik de statistieken ging bijhouden, in mei 2016. Met nog een kleine disclaimer: soms is het een beetje onduidelijk hoe de verschillende programma’s tellen. Deze cijfers zijn van Google Analytics. Eerder deelde ik met jullie cijfers van StatCounter Stats. En ja, daar zit verschil in. Het maakt het natuurlijk nog steeds mogelijk om de blogposts onderling te vergelijken.

1. Van hoeveel geld leefde ik in 2016? (560 bezoekers)

Deze blogpost staat pas twee weken online en komt meteen binnen op nummer 1. Misschien niet zo heel verrassend. Ik merkte aan de reacties (ook in real life) dat het inderdaad nog een taboe is om over persoonlijke financiën te praten. Terwijl zo’n bedrag eigenlijk niet zoveel zegt als je details en de omstandigheden niet kent. Voor mij is het fijn om te weten dat ik (in Nederland in ieder geval) in principe prima van 1500 euro netto per maand kan leven.

2. Out of office forever (538 bezoekers)

Ja natuurlijk, mijn ontslagpost. Mijn eerste grote sprong. Het was best een gekke periode. Tussen mijn voorstel en de acceptatie door mijn werkgever heeft een paar maanden tijd gezeten. Toen het eenmaal zo ver was, had ik allerlei reacties bij mezelf verwacht. Van flinke paniek tot een juichend gevoel over de lonkende vrijheid. Niets van dat al. Vanaf dat moment was het gewoon zo. Vanaf 1 augustus 2017 heb ik geen baan meer. C’est ça.

3. Gelduitgeefangst (522 bezoekers)

Over hoe ik zat te miepen over het doen van een grote uitgave: de aanschaf van een nieuwe laptop. Je kunt ook in een té goede besparingsflow zitten. De blog die je nu zit te lezen is uiteraard op die nieuwe laptop geschreven en ik zou niet weten wat ik zonder een laptop moest.

4. Een jaar besparen, het slijtagespook (481 bezoekers)

Het is een bekend fenomeen: hoe langer je aan het besparen bent, hoe meer je aanloopt tegen het feit dat spullen nou eenmaal vervangen moeten worden. Maar wanneer komt dat moment? Ik bedoel: mijn wandelrugzak valt nog steeds niet uit elkaar. Ja, ik heb hem nog. Zeer binnenkort loop ik er weer twee dagen mee over de Veluwe.

5. Waarom de verkiezing van Trump mijn emigratiebehoefte aanwakkert (451 bezoekers)

De verkiezing van een levensgevaarlijke clown tot de volgende president van de Verenigde Staten hakte er wel in. Ik vind het een markering van een tijdperk dat steeds meer op de jaren 30 gaat lijken. Maar mijn allergrootste zorg voor de wereld is de klimaatverandering, die met Trump nog een aardig tikje in de versnelling kan raken. In deze blogpost associeerde ik het idee van mezelf terugtrekken op het platteland met een vlucht.

Meer bezoekers vanaf de zomer van 2016

Ik begon deze blog achter een wachtwoord. Aan het begin waren de bezoekers hier dus heel exclusief. In februari 2016 ging het wachtwoord eraf, vanaf mei begon ik de bezoekerscijfers bij te houden en pas vanaf augustus trok het aantal bezoekers echt aan. Inmiddels is het aantal pageviews gestegen naar 5.000 tot 6.000 per maand (vergeleken met andere blogs overigens nog steeds peanuts). Dat betekent dat in de top 5 alleen maar blogs van augustus en later staan.

Volgend jaar staat er in de top 5 waarschijnlijk een gemêleerder gezelschap. Ik wens jullie een gezond, gelukkig en inspirerend 2017!

 

 

 

3 Comments

 1. Mr FOB 30 december 2016 at 09:15

  Leuk die stijgende lijn te zien. Ik lees je blogposts erg graag. Voor jou ook een mooi, avontuurlijk nieuwjaar gewenst.

  Reply
 2. Consuminderen 30 december 2016 at 12:15

  Gaat goed zo. Mijn moestuin perikelen worden slecht gelezen. Jouw veganistische artikelen dus ook. Ik begrijp dat niet. Gezond leven voor een mooie prijs bevordert levensgeluk.
  Ik heb respect voor je, dat je onder je eigen naam schrijft. Het beperkt je in je soort berichten.

  Succes

  Reply
 3. Team CF 21 januari 2017 at 14:02

  Mooie stijgende lijn toch? Goed bezig hoor 🙂

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *