Out of office forever

Ik. Heb. Ontslag. Genomen.

Oh my… op 30 juni 2017 log ik voor de laatste keer uit. Dan komt er een eind aan negentien jaar kantoorleven. En aan de maandelijkse salarisbetalingen.

Knellende 36-urige baan

Ik zat er al een tijd op te broeden. Wat is het goede moment om mijn baan in loondienst definitief in te ruilen voor het ondernemerschap? Eind juni schreef ik in een update over mijn ZZP-leven al dat mijn 36-urige baan steeds meer begon te knellen. Dat was het moment dat ik ben begonnen met rekenen en puzzelen. Afgelopen juli ging ik met mijn werkgever in gesprek. Daaruit volgde mijn blogpost Springpunt. En nu zijn we eruit! Vanaf 1 november ga ik mijn uren afbouwen, zodat ik meer tijd heb voor Lonica Tekst. De timing kon niet beter, gezien de supergave klus die ik vorige week binnenhaalde.

Zijwieltjes

En per juli 2017 stop ik dus helemaal met mijn kantoorbaan. Het gaat geheel volgens plan, en tegelijkertijd vind ik het verrekte spannend. Moi – degene die als zevenjarig kind nog niet zonder zijwieltjes durfde te fietsen – die gaat dus springen! En dat in een tijd dat het vaste contract een heilige graal is geworden. Dat geef ik dus op. Fijne werkgever, goed salaris en elke dag op de fiets naar het werk (zonder zijwieltjes inmiddels).

Emigratie

En dan? Geen baan betekent geen binding meer aan Nederland. Nou ja, er is nog een huis, maar daar zijn oplossingen voor. Dat betekent dat ik in feite nog zo’n negen maanden heb om mijn emigratie voor te bereiden… Oh my… Het wordt allemaal wel heel echt nu! Mijn gevoel gaat de laatste dagen van spannend naar eng naar spannend naar eng.

En weemoed.

13 Comments

 1. Chris 20 oktober 2016 at 14:53

  Mooi dat je de gelegenheid krijgt om gefaseerd af te bouwen bij je werkgever. Dat is wel een luxe positie.

  Eigenlijk wel benieuwd welk besluit je met je huis hebt genomen?

  Reply
  1. Lonneke 20 oktober 2016 at 22:14

   Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar ik neig naar meteen verkopen.

   Reply
 2. Team CF 20 oktober 2016 at 14:59

  Zo, nu toch echt zonder zijwieltjes, goed bezig hoor! Dit gaat misschien raar klinken, maar gefeliciteerd met je ontslag 😉 Ken trouwens niemand die ooit zo ver van te voren zijn ontslag heeft geregeld, maar in jouw geval wel een prima oplossing.
  Succes!!

  Reply
 3. in10jaarfo 20 oktober 2016 at 15:34

  Spannend, maar vooral een fantastisch avontuur. Jij gaat gewoon doen waar velen van dromen!!

  Reply
 4. Mr FOB 20 oktober 2016 at 17:22

  Goed bezig! Deeltijd financiële onafhankelijkheid here you come.

  Reply
 5. Sjoukje - meergeldminderstress.nl 20 oktober 2016 at 17:29

  Wat ontzettend spannend! Heel cool dat je het gedaan hebt.
  Ik stop volgende week al… Misschien tijd om eens irl elkaar te spreken. 🙂

  Reply
  1. Lonneke 20 oktober 2016 at 20:36

   Oh echt? En ja leuk! Ik mail je!

   Reply
 6. Gerlinde 20 oktober 2016 at 20:21

  Zo gaaf! En wat een heerlijk gevoel, stoppen met werken voor een baas. En echt emigreren. Het komt vanzelf allemaal goed, das het mooie!

  Reply
 7. Marana 21 oktober 2016 at 14:21

  Wauw, wat ontzettend spannend, maar vooral: wat cool! Echt super dat je het zo hebt kunnen regelen. Nog 9 maanden om de rest te regelen…succes!

  Reply
 8. Rita Zoomers 21 oktober 2016 at 15:54

  O, Lon. Wat spannend allemaal!! Maar knap dat je je droom waar gaat maken. En wat een goede werkgever heb je dat je langzaam mag gaan minderen met het aantal uren. Dan heb je ook tijd voor uitbreiding van Lonica tekst. Maar tot juli 2017 heb je nog wel een huis hier nodig, dus als je nu al verkoopt, hoe kom je in Amsterdam dan aan nieuwe woonruimte. Wat een vragen en regelwerk voor je. En dan wordt het ook bijna tijd om in Spanje te gaan zoeken.

  Liefs
  Rita

  Reply
  1. Lonneke 21 oktober 2016 at 20:54

   Zeker spannend! Maar ik verkoop mijn huis pas als ik Amsterdam uit ga hoor. De keus die ik nog moet maken of ik het eerst een tijdje verhuur als ik naar Spanje verhuis of dat ik het meteen verkoop. Maar zolang ik in Amsterdam woon, woon ik hier.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *