Groeten uit Asturias!

Ik ben er weer even, in de streek waar ik waarschijnlijk ga wonen. Het is hier zo mooi! Kijk ons huisje nou, aan het einde van de wereld. Er is hier helemaal niemand!

Ik ben hier met mijn moeder. ‘Ik wil nou weleens weten waar je wilt wonen,’ zei ze. Terwijl ze helemaal niet wil dat ik uit Nederland vertrek.

Alles is bijzonder

We doen niks bijzonders, maar eigenlijk is dus alles bijzonder. Na twee dagen Bilbao zijn we met een Fiat 500 naar Asturias gereden. Mijn moeders eerste auto was een Fiat 500. Mijn vader reed hem in de prak (mijn ouders zijn al 45 jaar gelukkig getrouwd, mijn moeder heeft het hem vergeven).

Zon en zee

En nu zitten we dus met zijn tweetjes in een huisje pal aan zee. Gisteren zijn we met een treintje door de bergen naar het kustplaatsje Ribadesella gekacheld. Dat is in de zomer erg toeristisch, maar nu is het seizoen voorbij. Al zou je dat niet zeggen. We genieten hier al vanaf Bilbao van zonnig en nog best warm weer.

Asturiaanse cider

Vandaag hebben we stukje langs de ruige Asturische kust gewandeld, over de Camino del Norte, waar je de zee tegen de rotsen hoort slaan. En straks gaan we naar een sidrería in Villaviciosa voor echte Asturiaanse cider die vanaf een meter hoogte zonder te kijken voor ons zal worden ingeschonken.

Naar huis

Morgen ga ik oude bekenden gedag zeggen in het ezelparadijs, dat is altijd een feestje. En dan trekken we in een omgebouwde hórreo (een oude voedselopslag op palen), ergens in de bergen. We rijden de Picos de Europa in en misschien ook nog naar Oviedo. En dan gaan we weer naar huis. Nu kan ik dat nog zeggen. Dat als ik van Spanje naar Nederland ga, dat ik dan naar huis ga.

 

8 Comments

 1. Petra 27 oktober 2016 at 10:15

  Het ziet er prachtig uit. En heerlijk rustig.

  Ga je ver van Bilbao op zoek naar je droomhuis?
  Want dat staat op mijn shortlist “te bezoeken”.

  Reply
  1. Lonneke 28 oktober 2016 at 10:02

   Waarschijnlijk wel een kilometer of 250 westwaarts. Bilbao is een aanrader!

   Reply
 2. Rita zoomers 27 oktober 2016 at 14:04

  Hallo Lonneke,

  Inderdaad bijzonder om samen met je moeder dit te doen. Dierbare herinneringen maken is mooi. Kan me indenken dat Alice het fijn vindt om gezien te hebben waar je wilt wonen. Kun je je verhalen later ook beter plaatsen. Hoop dat jullie nog een paar zonnige dagen hebben.

  Liefs
  Rita

  Reply
  1. Lonneke 28 oktober 2016 at 10:01

   Dankjewel! Tot nu toe niets te klagen over het weer!

   Reply
 3. Mr FOB 28 oktober 2016 at 08:49

  Valt Asturias onder Andalusië? Prachtig daar

  Reply
  1. Lonneke 28 oktober 2016 at 10:01

   Helemaal aan de andere kant van Spanje 😉
   Maar Andalusië is ook mooi!

   Reply
 4. Team CF 29 oktober 2016 at 10:15

  Geloof dat je al helemaal weet wat je wilt en waar. Hoop je dat moeder je ook gaat (is gaan) steunen.
  Succes en veel plezier de laatste dagen.

  Reply
  1. Lonneke 29 oktober 2016 at 20:16

   Dankjewel! Mijn moeder steunt me zeker. Het is voor mijn vader en haar alleen heel dubbel…

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *