Nieuwe blogtips

blogtipsDe cijfers van september. En opnieuw waren jullie hier met meer. Zo langzamerhand begin ik onderdeel te worden van een aardige blogcommunity. We delen dezelfde interesses en reageren regelmatig op elkaars blogs. En we inspireren elkaar. Tijd voor wat nieuwe blogtips!

For the record: in groen het aantal pageviews, in blauw de unieke bezoekers en in oranje de terugkerende bezoekers. Wellicht ter geruststelling: het publiceren van blogstatistieken wordt geen maandelijkse gewoonte.

Blogsrolls

Sinds de zomer zit mijn blog in de lift. Dat komt met name omdat ik in verschillende blogrolls van andere bloggers terecht ben gekomen. Die zijn sowieso erg handig en fijn als je snel wilt scannen wat er aan nieuwe blogposts is gepubliceerd. De blogs die ik volg gaan over besparen, financiële onafhankelijkheid en een duurzame en minder materialistische levensstijl. Ik publiceerde hier eerder al een lijst met blogs waar ik inspiratie uit haal.

Blogtips uit de FIRE-hoek

Tijd voor een nieuw lijstje met blogtips. Eerst een aantal zeer informatieve blogs in de FIRE-hoek (Financially Independence and Retiring Early). Allen geschreven door mannen. Die hebben een andere stijl en dat is soms best fijn.

 • Financieel Onafhankelijk Blog. Nieuw! Pas begonnen in augustus 2016, maar ik denk dat deze zich gaat vestigen in het nog beperkte rijtje van Nederlandstalige FIRE-blogs.
 • Cheesy Finance. Een Engelstalig blog over financieel onafhankelijk worden in Nederland. Een grondige aanvulling op Mr Money Mustache, die van de Amerikaanse situatie uitgaat.
 • Geld is Tijd. Zet je onderbouwd aan het nadenken, bijvoorbeeld over de vermogensrendementsheffing en het basisinkomen.
 • Financieel Vrij! past ook helemaal in dit rijtje. Net als de bovenste drie een mooie combinatie van informatief en het delen van persoonlijke keuzes en overwegingen.

Wat deze blogs wat mij betreft beter doen dan sommige andere blogs: ze posten gemiddeld misschien maar een keer per week, maar hebben dan wel echt iets te melden.

Blogs van mensen die het gewoon doen

En dan nog een paar blogtips van mensen die een andere levensstijl al in uitvoering hebben. Dit zijn dan weer alleen vrouwelijke bloggers. En ze hebben inspirerende verhalen.

 • Valhalla vertelt. Gerlinde woont met haar gezin in Noorwegen en blogt over hun leven daar: eenvoudig, minimalistisch, zelf doen en genieten.
 • Liselotte’s adventures. Een Engelstalige blog van een Nederlandse jonge vrouw die leeft met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en met zoveel mogelijk vrijheid van het financiële systeem.
 • Marjolein in het klein. Boegbeeld van de Tiny House movement in Nederland. Woont sinds mei 2016 in een minihuisje in Alkmaar en inspireert daarmee velen.

Blogtips?

Heb ik in deze blogpost, in mijn eerste overzicht of in mijn eerdere blogpost over bezoekerscijfers nog blogs gemist die ik echt zou moeten lezen? Met name in de tweede categorie zou ik nog best ontdekkingen willen doen. Mensen die ‘gewoon’ baan en huis opzegden en hun droom zijn gaan leven. Maar ordinair je eigen blog spammen mag ook!

5 Comments

  1. Lonneke 2 oktober 2016 at 10:29

   Ha, dankjewel! Een aantal kende ik nog niet en een aantal waren weer weggezakt in mijn geheugen.

   Reply
 1. Mr FOB 2 oktober 2016 at 08:10

  Leuk om te zien dat je blog zo in de lift zit! Ik ben er een van, ik lees je berichten graag.
  En bedankt voor het noemen van mijn blog, dat helpt mij enorm om bekender te worden. En ja, wij mannen schrijven inderdaad anders, grappig om dat verschil te zien vind ik. Maar vooral fijn te horen dat je vindt dat ik, en de andere auteurs op de blogs die noemt, ook echt wat te melden heb.

  Reply
 2. Team CF 3 oktober 2016 at 08:19

  Grappig inderdaad hoe de meest mannelijke bloggers de technische/financiele/belasting details van het FO na lopen en de dames over het algemeen meer de sociale/minimalistische/ethische kant mee makken, (wil niet te generalistisch overkomen maar het lijkt toch aardig te kloppen). Vullen we elkaar toch weer mooi aan, niet?

  Dank voor de noemen van onze blog (ik mag dan wel het meest schrijven/reageren, Mrs CF doet echter een hoop achter de schermen).

  Reply
  1. Lonneke 3 oktober 2016 at 08:46

   Haha, dan ook credits voor Mrs CF!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *