In de lift

In de liftMijn bezoekerscijfers spoten deze maand omhoog. Het zijn nog steeds zeer bescheiden cijfers, de aantallen in het grafiekje zijn per maand. Maar toch, augustus kan zomaar drie keer zoveel pageviews halen als juli.

En dat vind ik best leuk.

(For the record: in groen het aantal pageviews, in blauw de unieke bezoekers en in oranje de terugkerende bezoekers.)

Verschanst achter een wachtwoord

Laten we wel wezen, als ik niet wilde dat mijn blog gelezen werd, dan zou ik mijn posts net zo goed in een mapje op de harde schijf kunnen opslaan. Toen ik net begon, kwam het daar wel dicht bij in de buurt. Tot februari 2016 zat mijn blog verschanst achter een wachtwoord. Slechts een handvol mensen had het. Ze moesten het elke 30 dagen opnieuw invoeren en het was ook nog heel moeilijk: vivetusueño. Die 37 pageviews in januari zijn dus eigenlijk nog best hoog.

In die eerste maanden was ik nog wat aarzelend om mijn ontdekkingstocht met de wereld te delen. Bovendien raadde mijn Raad van Toezicht me een openbaar blog unaniem af. Wat als mijn werkgever zou meelezen? Toen ik begin februari Lonica Tekst inschreef bij de Kamer van Koophandel, ging het slot eraf (mijn RvT vond me op dat moment nog steeds wat eigenwijs).

Tien pageviews per dag

Na de openbaarmaking schommelde mijn blog een paar maanden net onder de tien pageviews per dag. Ergens in mei begon ik me eens wat te verdiepen in hoe ik dat aantal omhoog kon krijgen. Ik ging serieuzer met SEO aan de slag en ik ontdekte zelf ook allerlei blogs waar ik van leerde. Ook andere bloggers posten weleens over hun bezoekerscijfers. Zo gaf Sjoukje van Meer Geld Minder Stress en interessant kijkje in de keuken hoe zij in korte tijd een forse schare fans opbouwde (Sjoukje en ik reageren regelmatig op elkaars blogs, best gezellig).

Klapper in augustus

In mei, juni en juli stegen mijn bescheiden bezoekersaantallen gestaag. Ik werd in het overzicht met interessante links van Geld is Tijd opgenomen. Een tijdje later vermeldde Mevrouw Money Wenkbrauw me in haar rijtje met interessante blogs. Maar de klapper kwam toen ik in het linkerrijtje terecht kwam van de zeer goed gelezen blog In 10 jaar Financieel Onafhankelijk. Als klein meisje onder de bloggers vond ik dat best cool.

 

4 Comments

 1. Sjoukje - meergeldminderstress.nl 25 augustus 2016 at 11:56

  Wat een mooi grafiekje! Waar komt dat vandaan? Die zou ik ook wel leuk vinden om te hebben inderdaad.
  En wat lief dat je me noemt 🙂

  Reply
  1. Lonneke 25 augustus 2016 at 17:57

   Ha, dat haal ik uit StatCounter Stats op mijn dashboard van WordPress. Heb eigenlijk geen idee of dat systeem ook compatible is met andere databases.

   Reply
 2. in10jaarfo.nl 25 augustus 2016 at 16:19

  Leuk om te lezen en leuk dat je een linkje naar mijn blog plaatst. Dat zie ik ook weer terug in mijn statistieken. Ik voel mij overigens ook nog steeds het kleine meisje onder de bloggers die al jarenlang schrijven. Mijn bezoekersaantallen begonnen ook te groeien toen ook andere blogs een link naar mijn blog plaatsten. Tegenwoordig krijg ik de meeste bezoekers overigens via Google.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *