Inspiratie uit andere blogs

Als blogger volg ik zelf natuurlijk ook andere bloggers. Sterker nog, een deel van mijn inspiratie komt daar vandaan. Ik heb nog niemand gevonden die een vergelijkbaar plan heeft, maar er zijn wel veel mensen die schrijven over zaken die raakvlakken hebben met mijn eigen ambities. En die inspiratie deel ik hier natuurlijk graag!

Mr Money Mustache

Dit is wel een beetje de oerblog voor mij. Hier leerde ik voor het eerst over het idee van financieel onafhankelijk worden. Het is eigenlijk schitterend in zijn eenvoud: leef van (veel) minder geld dan je verdient en zet het geld dat je elke maand overhoudt opzij (of beter: beleg het). Door het rente-op-rente effect (Einstein noemde dit het 8e wereldwonder) kun je volgens MMM zo in 10 jaar tijd financieel onafhankelijk worden. Bij dit laatste kunnen best een paar flinke korrels zout, maar inspirerend is het wel.

Over geld, besparen en consuminderen zijn ook een flink aantal Nederlandse blogs:

De blog van Erica Verdegaal, een publicist en journalist die veel slimme no-nonsense stukjes schrijft over wat financieel wijs is en wat niet.

In 10 jaar financieel onafhankelijk, over consuminderen, besparen en aflossen, met als doel om in 10 jaar hypotheekvrij te zijn.

Het rijke wijf, voorheen het rijke wijf van twee hoog achter (maar daar woont ze niet meer). Ze schrijft met humor, erg fijn!

Mevrouw Money Wenkbrauw (yes, met een knipoog naar Meneer Mustache), die zojuist met uitprobeerpensioen is gegaan.

Dit zijn een aantal blogs die over een andere (duurzame, consuminderige, minder ratracerige) levensstijl gaan:

So Chicken, ‘broeden op een leuker leven’. Van tiny house tot digital nomads tot de kracht van mediteren tot minder vlees eten tot minimalisme.

Nudge. Niet echt een blog, meer een goede ideeën community over hergebruik, delen, afval, energie…

Becoming minimalist: ‘to clear the clutter from our homes and our lives’.

Green Evelien, een behoorlijk extreem voorbeeld van een minimalistisch leven, maar daardoor ook inspirerend. Met haar gezin van vijf personen produceert zij een halve afvalzak per jaar!

Marjolein in het klein, een Nederlandse tiny house pioneer, die op weg is naar het wonen in een minihuisje in Nederland. Ze is dit weekend nét verhuisd naar haar tiny house in Alkmaar.

En dit is slechts een kleine greep. Het leeft best, die andere manier van leven. En dat is fijn om te zien! Laten we elkaar allemaal blijven inspireren! Ik hoop nog eens een blog te vinden van iemand met een vergelijkbaar plan: iemand die ook helemaal in zijn up de grote stap zet van stad naar platteland, van Nederland naar buitenland, van een kantoorbaan naar digital nomad (met een vaste standplaats ja). Ken jij blogs die ik zeker moet volgen? Laat het me weten!

6 Comments

 1. geld is tijd 30 mei 2016 at 16:58

  het aantal blogs en pagina’s is inderdaad eindeloos! Ik heb deze week eens een overzicht gemaakt, zie hier voor de lijst

  1. Lonneke 30 mei 2016 at 19:37

   Ah, dat is een mooi en uitgebreid overzicht, thanks! Daar staan er wel een aantal bij die ik was vergeten, waaronder die van jou…

 2. Annie 30 mei 2016 at 21:27

  Ha Lonneke,

  Een paar blogs die je vast ook leuk vindt:
  affordanything.com -over alleen geld besteden aan die dingen die voor jou echt belangrijk zijn, als zelfstandige werken en over passief inkomen verwerven door huizen te verhuren
  jlcollinsnh.com -over financieel onafhankelijk worden en beleggen
  morewithless.com -over minimalisme, bewust leven en een online business starten
  gocurrycracker.com – over financieel onafhankelijk worden en reizen

  1. Lonneke 31 mei 2016 at 07:15

   Ah dank Annie! Op gocurrycracker na, ken ik ze allemaal nog niet. Leuk!

 3. Helena 9 juli 2016 at 18:32

  Hoi, heb je blog net ontdekt en vind je plannen geweldig. Ken je Wheresmyofficenow.com

  1. Lonneke 13 juli 2016 at 09:38

   Ha Helena, wat leuk om te lezen! En ik zie dat jij de grote stap al hebt gemaakt, stoer hoor. Dank voor je tip, deze kende ik nog niet. En nu heb ik meteen twee nieuwe blogs om te volgen, de jouwe erbij!