Het bloed kruipt

Eigenlijk was ik er zodra mijn Raad van Toezicht was vertrokken wel uit. Als ik dan toch zou gaan ondernemen in 2016, dan de meest haalbare en minst risicovolle optie: Tekstbureau Lonica. Ik ging aan de slag. Totdat ik gisteravond toch weer brouwinstallaties zat te bekijken op internet.

Ze waren misschien tien minuten weg. Gedachteloos checkte ik Facebook. Ik stuitte op een aanbieding voor een online cursus SEO schrijven. Ik had al eerder over die cursus nagedacht, maar nu was hij 100 euro goedkoper ‘tot vanavond twaalf uur’. Het was tien over elf. In een opwelling van daadkracht kocht ik de cursus.

Braaf ging ik dat weekend aan de slag met het lezen van de cursusstof en het maken van de opdrachten. In de week erna schreef ik via LinkedIn twee connecties aan die zelf een tekstbureau hebben, benieuwd hoe zij het hebben aangepakt. Ik verdiepte me in het ZZP-bestaan, de belastingregels, inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik had mezelf tot 31 december gegeven om een knoop door te hakken, maar dat leek slechts een formaliteit.

Tot gisteravond. Terwijl ik eten stond te koken, realiseerde ik me iets dat ik me nog niet had gerealiseerd toen mijn Raad van Toezicht doordraafde over mijn eigen bierbedrijf. Het komt erop neer dat de investeringskosten voor dat bierbedrijfje weleens lager zouden kunnen zijn dan ik toen dacht. Ik spendeerde de rest van de avond aan het bekijken van prijzen van brouwinstallaties. Vanochtend gingen mijn gedachten verder. Wat als ik nou op zijn minst eens een ondernemingsplan zou schrijven? Daar kan ik me geen buil aan vallen.

Dat ik ga ondernemen in 2016 staat vast. Voor de keuze tussen een tekstbureau en een bierbedrijfje neem ik iets meer tijd. Het is er misschien wel eentje tussen mijn hart en mijn verstand. Mijn bloed gaat stromen als ik het glimmende staal van een brouwinstallatie zie. Als er gerstemout door mijn handen gaat, als ik hopbloemen ruik, of de geur van vergistend wort. Ik kan gelukzalig staren naar een doos vol vers afgevulde flessen. Dan klinkt een tekstbureau toch nét iets minder avontuurlijk.

Nieuwsgierig naar 2016!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *